Rauman Lukko nostaa uransa päättäneen puolustajalegenda Janne Niskalan pelipaidan Kivikylän Areenan kattoon. Miehen pelinumero 28 jäädytetään tänään lauantaina ennen Lukon ja TPS:n välistä kohtaamista.

– Pelipaidan jäädyttäminen on jääkiekkoilijalle suuri kunnia. Olen erittäin kiitollinen Lukolle, että saan perheeni kanssa kokea tämän hienon tapahtuman, vieläpä omassa kotikaupungissani ja kotihallissa. Lukko ja Rauma ovat aina olleet minulle tärkeitä, joten haluan jo nyt sydämeni pohjasta kiittää Rauman Lukkoa tästä suuresta kunnianosoituksesta uraani kohtaan, Niskala kommentoi Lukon tiedotteessa.

– Toivon, että paitani katossa motivoi nuoria kiekkoilijoita tekemään töitä unelmiensa eteen. Olemalla ahkera ja uskomalla itseensä voi saavuttaa menestystä.

Liigassa pelatessaan 40-vuotias Niskala edusti aina Lukkoa. Hänet nähtiin joukkueen riveissä vuodet 2000-2005 sekä uudelleen 2014-2019, joiden aikana hän kuului myöskin kapteenistoon ja toimi joukkueen kapteenina viimeiset kolme kautta. Hokkarit hän löi naulaan kauden 2018-19 päätteeksi. Liigan runkosarjassa Niskalalle kertyi 475 ottelua tehopistein 86+118=204 sekä pudotuspeleissä 32 ottelua pistein 7+7=14.

Maajoukkueurallaan Niskala pelasi viidet MM-kisat, yhdet olympialaiset ja yhdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Hän oli voittamassa keväällä 2011 maailmanmestaruutta. Lisäksi palkintokaapista löytyvät myös olympia- ja MM-pronssi sekä nuorten MM-hopea.

Niskala pelasi urallaan myös KHL:ssä, Elitserienissä (nykyinen SHL), Sveitsin NL:ssä, AHL:ssä sekä NHL:ssä myös kuuden ottelun verran Tampa Bay Lightningin riveissä.