Liigan maalitykin ottelu päättyi kummalliseen ulosajoon – yleisöltä typerä tempaus, pakilta täyslaidallinen: “En tiedä, onko viheltänyt ikinä yhtään hyvää peliä”

© Kuva: Taneli Niinimäki

LAHTI. Liigan pudotuspelikevät sai Lahdessa Pelicansin ja KooKoon ykköskierroksen kohtaamisessa kaikkiaan ihmeellisen alun.

Ottelun pelaaminen sai sinettinsä vasta pari tuntia ennen matsin alkua, koska Lahden päänäyttämön kattoanturit olivat punaisella. Halli ei siis ollut pelikelpoinen. Lumet saatiin katolta pois, eikä illan matsia lopulta tarvinnut perua.

Sitten itse matsiin.

KooKoon 2-1-voittoon päättyneen ottelun kuohuttavin hetki nähtiin päätöserän puolessa välissä isäntien Jiri Smejkalin osuttua aloitustilanteen jälkeen linjatuomari Hannu Sormuseen.

Tämä meni nurin ja runkosarjassa 25 maalia niitannut Smejkal lensi suihkuun syynä sopimaton käytös tuomaristoa kohtaan. Kentälle puolestaan lensi samoilla hetkillä kaikenlaista tavaraa katsomosta.

– Haluan korostaa sitä, ettei hävitty mihinkään tuomarien tuomioihin, mutta minun mielestä ihan vitsi tuomaritaso. En tiedä, onko päätuomari (Lassi) Heikkinen viheltänyt ikinä yhtään hyvää peliä, Pelicansin Teemu Eronen pyöritteli Lahden jäähallin uumenien haastattelupisteessä C Moren Mika Saukkosen vetäessä juttutuokiota.

Tunteet etenkin pudotuspelikevään tullessa ymmärtää, mutta katsojien kentälle tavaroiden paiskomista ei. Kun pelaajan luistin sattuu tarttumaan johonkin kentälle jääneeseen romuun, voi jälki olla rumaa.

Näytti siltä, että esimerkiksi Pelicansin maalivahti Patrik Bartosak ei ymmärtänyt runkosarjan maalipörssin kolmosen, eli Smejkalin saamaa tuomiota alkuunkaan. Hän hakkasi mailaa kovasti jäähän.

– Se on ihan käsittämätöntä, että halutaan etsiä jäähyjä ja ratkoa näitä pelejä. Täällä on tehty koko kausi töitä ja pleijareita painetaan, pitäisi antaa pelata ja miettiä, että kun on selkeä jäähyn paikka, niin annetaan, Eronen jatkoi.

– Ei pitäisi mennä, mutta menee välillä turhaa energiaa tuommoiseen.

Intensiteetti nousi pudotuspeleille tavanomaisesti loppua kohden. KooKoo oli viimeiseen hetkeen asti kliininen, eikä Pelicans saanut otettua maalivahtia pois missään vaiheessa matsia.

Pelicans tulitti Nick Malikille 17 torjuntaa, joten tuloksen takana isoimmat tekijät olivat KooKoo-vahdin mainio iltapuhde ja isäntien yhtä “mainio” tehottomuus – jälleen kerran.

Avauskierroksen toisessa parissa Lukko kellisti HPK:n kotonaan 3-0 ja otti tiukan kiinnityksen puolivälieräpaikkaan. Pelit jatkuvat ja huipentuvat näiltä osin jo perjantaina, ja Pelicansin sekä HPK:n kaudet ovat katkolla.