JYPin ja KalPan NHL-lupaukset eivät saaneet vielä tarpeekseen – jatkavat kauttaan Pohjois-Amerikassa

© Kuva: Taneli Niinimäki

JYPin ja KalPan Liiga-kausi päättyi runkosarjaan, mutta kaksi pelaajaa jatkaa vielä pelaamista tällä kaudella. Samuel Helenius ja Kim Nousiainen pelaavat kevätkauden AHL-joukkue Ontario Reignissä.

Los Angeles Kingsin farmiin siirtyvät suomalaiset ovat kalifornialaisjoukkueen NHL-varauksia. Helenius on tehnyt NHL-sopimuksen jo viime kesänä.

19-vuotias Helenius on kakkoskierroksen varaus viime vuodelta, joka on pelasi JYP-lainallaan 48 ottelua tehopistein 3+6=9. 199-senttinen keskushyökkääjä nähtiin myös vuodenvaihteen tyngäksi jääneissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hän tehoili kahteen otteluun lukemat 3+1=4.

Nousiainen varattiin NHL:ään vuonna 2019. Vielä ensi vuoden kesäkuuhun asti KalPa-puolustajan NHL-oikeuksia hallussaan pitävä Kings varasi hänet neljännellä kierroksella. Kuopiolaisjoukkueen varakapteenina toiminut vuoden takainen MM-debytantti pelasi tällä Liiga-kaudella 35 ottelua pistenoteerauksella 4+10=14.

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️