Maalivahti Frans Tuohimaa kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että hän haluaisi päästä pois Venäjältä.

KHL-seura Neftehimik Nizhnekamskia edustava suomalaisvahti ei kuitenkaan niin vain pääse pois. Pudotuspelit ovat käynnissä ja sopimus on voimassa. Myöskään matkustaminen ei ole tällä hetkellä kovinkaan helppoa sotatilanteen vuoksi.

– On helppo puhua ongelmista, joita on mediassakin ollut esillä eli pelaajien palkanmaksusta ja muusta, mutta ne ovat toissijaisia asioita tällä hetkellä. Jokainen KHL:n joukkue toimii hieman eri tavalla, joten en tiedä miten protokollat menevät eri joukkueissa, mutta sen voin sanoa, että sovussa täältä ei pääse pois. Sovittelun keinoin ei pääse lähtemään.

– Ongelma on siinä, että miten täältä pääsee livistämään. Raha on toissijaista tällä hetkellä. Tässä on paljon riskejä ja ongelmia, koska olemme Venäjän maaperällä. Näillä yhteyksillä ei ole Suomen puolella hetkessä. Koko lähtöprosessi kestää muutaman päivän. Se ei ole vain nopea simulointi Suomeen. Ei täältä voi niin vain livistää.

– Toivoisin, että olisi joku keino päästä pois. KHL:n jengit ovat eri tilanteessa. Joidenkin kausi loppuu viikon kuluessa, mutta jotkut joukkueet pelaavat vielä pari kuukautta. Nyt pitäisi löytää keinot ratkaista tämä tilanne ja tehdä kollektiivinen päätös, Tuohimaa kommentoi Ilta-Sanomille.