Columbus Blue Jacketsin Patrik Laineen kuti on osunut tolppien väliin tällä kaudella ”vain” 22 kertaa, mutta toisaalta tilillä on samalla mainiot 42 pinnaa. Kun pelaaja on latonut parhaimmillaan 44 maalia, voisi kaiketi enemmänkin odottaa.

Sinitakkien luotsi Brad Larsen otti aiheeseen kantaa NHL:n nettisivuilla. Tamperelaistähti saisi käyttää nimenomaan kutia enemmän.

– Haluan hänen laukovan joka kerta, jos hän hyökkää kahdella yhtä vastaan. Sellaisessa tilanteessa en koskaan halua hänen syöttävän. Olen sanonut sen hänelle noin tuhat kertaa ja hän kuuntelee ehkä kerran kymmenestä, Larsen veisteli.

Runkosarjassa 400 ottelun rajaa lähestyvä suomalainen on pelannut tällä kaudella vasta 38 matsia. Siihen nähden 22 maalia on kohtalainen saldo, 42 pinnasta puhumattakaan.

– Hän on ollut huippuiskussa nyt jo hyvän aikaa ja hänen pitää luottaa vaistoihinsa, mutta hänen laukauksensa vain on niin hyvä.

– Tiedän, että hän osaa syöttää, mutta tuollainen laukaus on aito ase, jota pitää käyttää aina kun on mahdollisuus. Varsinkin hänen viime aikojen vireellään on joka kerta mahdollisuus, että se menee sisään.

Suomalainen voi vastata luotsinsa huutoon seuraavan kerran perjantain vastaisena yönä ottelussa NY Islandersia vastaan.