Suomi pelaa jääkiekon olympiafinaalissa sunnuntaina, kun se kaatoi perjantaiaamun välierässä Slovakian 2-0. Vastaan tulee Venäjän Olympiaurheilijoiden (ROC) joukkue, joka kellisti toisessa semifinaalissa Ruotsin vasta voittomaalikisan päätteeksi 2-1.

Venäläisten kakkosluotsina esimerkiksi vuoden 2012-14 MM- ja olympiakisoissa toiminut Juri Novikov antoi suorastaan käsittämättömän näkemyksen perjantaipäivän toisesta semifinaalista.

– Uskon näin, että Venäjän ja Ruotsin välinen ottelu tulee olemaan kullan ratkaisu, Novikov sanoi venäläisen AllHockeyn mukaan.

Erikoinen juttu, kun Suomi ei ole hävinnyt yhtään peliä. Se on turnauksen ainoa tappioton joukkue.

Novikov toki tiesi sen, ettei venäläisten välieräpelin ennakoiminen ollut helppoa.

– Lopputuloksen ennustaminen on vaikeaa. Peli tulee olemaan mielenkiintoinen. Voittajaa en haluaisi arvailla, mutta pidän peukkuja joukkueellemme, venäläinen jatkoi.

– Luotan äijiin.

Pekingin turnaus on siinä mielessä poikkeuksellinen, ettei välierissä pelaa yhtäkään pohjoisamerikkalaista joukkuetta. Samaa nähtiin viimeksi vuonna 2006 Torinon kekkereissä.

– Kaikki sanoivat, että hyvät joukkueet tulevat Yhdysvalloista ja Kanadasta, mutta he lähtivät jo kotimatkalle. Eurooppa hallitsee Pekingissä.