Venäjän olympiaurheilijoiden ja Kanadan naisten kohtaaminen Pekingin olympiakisoissa alkoi reilun tunnin myöhässä. Mediat kirjoittivat Suomen aikaa aamulla, että ensiksi mainittu ei toimittanut kanadalaisille vaadittuja dokumenttejä koronavirustesteistä.

Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla kirjoitettiin, että alkamista lykättiin tunnilla, jotta joukkueet ymmärtäisivät voimassa olevat terveys- ja turvallisuustoimenpiteet täysin.

IIHF sopi joukkueiden kanssa, että peli pelataan maskit naamalla. Kanadaa tämä ei sotkenut, vaan jo ennen olympiakisoja treenejä maskit naamalla vetänyt vaahteranlehtipaitainen lauma voitti 6-1.

– Olihan tämä haastava tilanne. Uskon, että opimme siitä jotain, kanadalainen Brianne Jenner sanoi.

– Lähtökohdat eivät olleet täydelliset. Tämä viivästys ei ollut meille tavanomaista. Olimme valmiita pelaamaan heti lämmittelyn jälkeen, mutta elämän eteen tuovat asiat on hyväksyttävä, venäläispelaaja Alexandra Vafina jatkoi.

Kun venäläiset pelasivat matsissa vain kolmen kentällisen voimin, oli joukkueen taistelu siihen nähden upea.

Kanada on ylemmän alkulohkon kärki, kun kolme peliä on tuonut kolme suoraa voittoa maalierolla 29-3. Venäjän olympiaurheilijat keikkuu kolmannella sijalla, kolmen pisteen turvin.