TSN: Yli 800 NHL-ottelun hyökkääjä puolustamassa Ukrainaa sotatantereella – ”Sankari”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä pitkän uran pelannut ukrainalaishyökkääjä Dmitri Hristits, (Dmitri Khristich), 52, on puolustamassa kotimaataan Venäjän hyökkäykseltä.

– Taistelemme kovaa ja teemme parhaamme. Meidän täytyy kertoa venäläisille, mitä täällä oikeasti tapahtuu. He kuulevat vain propagandaa ja valheita, Hristits viestitti TSN:n toimittajalle Gord Millerille viikonloppuna.

Neuvostoliiton alaisuudessa olleessa Kiovassa vuonna 1969 syntynyt Hristits pelasi NHL:ssä vuosina 1990-2002 yhteensä 811 ottelua (259+338) Washington Capitalsin, Boston Bruinsin, Los Angeles Kingsin ja Toronto Maple Leafsin väreissä.

– Kuulin, että Dmitri Hristits on tällä hetkellä sotatantereella Ukrainassa. Tämä saa minut tunteelliseksi – hän on sankari, NHL Networkin toimittaja Rosen kirjoittaa Twitterissä.

Hristits pelasi NHL:ssä Capitalsin riveissä seitsemän kautta pelinumero 8. selässään. Nykyään Capitalsissa numeroa 8. kantaa venäläinen supertähti Aleksandr Ovetshkin, joka on kannattanut viime vuosina ahkerasti Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia.