TOP 3: Tässä Pekingin olympialaisten parhaat maalivahdit – KHL:n huippuseurojen edustajat valtaavat listan

© Kuva: Getty Images

Pekingin olympialaiset alkavat aivan kohta miesten jääkiekkoturnauksenkin osalta. Sitä ennen on hyvä hieman ennakoida eri osa-alueita turnaukseen lähdettäessä.

Tähän artikkeliin listasimme ennakkoon turnauksen parhaimmat maalivahdit. Lista täyttyy KHL:n huippuseurojen tähdistä, jotka ovat pelanneet muutaman viime kauden ajan kovalla tasolla ruplaliigassa.

3. Edward Pasquale, Kanada

Lokomotiv Jaroslavl (38, 91,6%, 1,99)

31-vuotias Edward Pasquale ei ole vielä koskaan pelannut urallaan maajoukkueessa. Miehen NHL-urakaan ei aikanaan auennut, nimittäin hän on pelannut vain kolme ottelua taalaliigassa Tampa Bay Lightningin riveissä. Pasquale pelaa nyt kolmatta kauttaan KHL:ssä. Ensimmäinen sujui Barys Nur-Sultanissa ja nyt on käynnissä toinen kausi Lokomotivissa. Tilastot ovat olleet jokaisella kaudella samaa luokkaa, vaikka joukkue ei esimerkiksi tällä kaudella aivan kärkikahinoissa olekaan. Ajoittain Kanada on kaatunut maajoukkueturnauksissa maalivahtipeliinsä, joten sen osan joukkueella täytyy olla nyt kunnossa, jos joukkue mielii taistella mitaleista. Ennakkoon Pasquale vaikuttaa tasapainoiselta ja voittavalta maalivahdilta, mutta kokemattomuus maajoukkuepeleissä on toki asia erikseen.

2. Lars Johansson, Ruotsi

SKA Pietari (34, 93,2%, 1,63)

Lars Johansson pelaa parhaillaan jo viidettä kauttaan KHL:ssä ja tilastot tuolta ajalta ovat jopa hämmästyttävän kovat. Viiden kauden aikana Johansson on voittanut 126 ottelustaan peräti 91 tilastoilla 93,6% ja 1,43. Nollapelejäkin on uskomattomat 34 kappaletta. 34-vuotias veskari on voittanut myös yhden Gagarin Cupin. Edelliset neljä kautta hän pelasi Moskovan TsSKA:ssa ja täksi kaudeksi hän vaihtoi Pietariin. Johansson on esiintynyt Tre Kronorin paidassa muutamissa EHT-otteluissa, joista viimeisimmät ovat tulleet viime marraskuun Karjala-turnauksessa. Pelaamissaan EHT-otteluissa Johansson on torjunut voittoja kovalla prosentilla.

1. Jussi Olkinuora, Suomi

Metallurg Magnitogorsk (36, 91,7%, 2,45)

Se, mikä nostaa Jussi Olkinuoran tässä listauksessa aiemmin mainitun kaksikon edelle, on KHL:n huippuseurassa annettujen näyttöjen lisäksi loisto-otteet Leijonien ykkösmaalivahtina viime kevään MM-turnauksessa ja ylipäätään maajoukkueessa. 31-vuotias Olkinuora pelaa kolmatta kauttaan Venäjällä ja toista Magnitogorskissa. Ensimmäinen kausi sujui heikossa Admiral Vladivostokin joukkueessa, jossa hän pystyi kuitenkin torjumaan kovin tilastoin. Olkinuora on ollut mukana MM-kisoissa kaksi kertaa ja tullut kotiin kulta- ja hopeamitaleiden kera. Viime kevään MM-kisat osoittivat sen, että Olkinuora on Euroopassa pelaavista maalivahdeista aivan parhaimmistoa, ellei sitten se kaikkein paras.

Kunniamaininnat:

Ivan Fedotov, Venäjä
Simon Hrubec, Tshekki

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️