Pekingin olympialaiset on startattu keskiviikkona käyntiin. Vielä ennen kuin turnaus pääsee kunnolla liikkeelle, on hyvä aika ennakoida vielä yhtä osa-aluetta.

Tähän artikkeliin listasimme olympiaturnauksen ennakkoon parhaimmat puolustajat. Mukana on todellinen superlupaus sekä runsaasti kokemusta eri puolilta maailmaa. Myös yksi suomalaisnimi mahtuu tälle listalle.

3. Henrik Tömmernes, Ruotsi

Genève-Servette HC, National League (41, 8+41=49, +6)

31-vuotias Henrik Tömmernes pelaa todellista tykkikautta Sveitsin pääsarjassa. Hän on sensaatiomaisesti koko sarjan pistepörssissä toisena pelattuaan reilusti yli piste per peli -tahdilla puolustajan paikalla. Tömmernes pelaa viidettä kauttaan Servetten riveissä ja on iskenyt 207 otteluun 168 tehopistettä, tehotilaston ollessa plussan puolella upeasti 21 pykälää. Tömmernes on nähty Ruotsin maajoukkuepaidassa kertaalleen MM-kisoissa sekä muutamissa EHT-turnauksissa. Liigan seuraajat saattavat muistaa Tömmernesin Tapparan riveistä, jossa hän pelasi kaudella 2014-15 22 runkosarjaottelua pistein 2+8 ja 20 pudotuspeliottelua tehoin 2+5. Urallaan kokenut puolustaja on tahkonnut myöskin kaksi kautta AHL:ssä.

2. Sami Vatanen, Suomi

Genève-Servette HC, National League (29, 6+27=33, +2)

Sami Vatanen on Leijonien ykköspuolustaja näissä karkeloissa. Hän on kokenut, pelannut useita kausia NHL:ssä ja ollut mukana myöskin vuoden 2014 olympialaisissa Sotshissa, jolloin hän keräsi viisi syöttöpistettä kuudessa ottelussa. 30-vuotias Vatanen omaa loistavat hyökkäyspään taidot. Hän tulee olemaan tärkeä pala Leijonien joukkuetta monellakin mittarilla. Nauttii vastuuta ylivoimalla ja saa kaikkiaan paljon peliaikaa. Oli mukana Karjala-turnauksessa ja ihastutti varmoilla otteillaan ja sulavalla luistelullaan. Tällä kaudella hän on pelannut Sveitsissä yli piste per peli -tahdilla ja viime aikoina otteet ovat menneet vain parempaan suuntaan.

1. Owen Power, Kanada

University of Michigan, NCAA (24, 3+23=26, +21)

Ennakkoon turnauksen kovin puolustaja on vasta 19-vuotias superlahjakkuus Owen Power. Nuorukainen pelaa toista kauttaan Yhdysvaltain yliopistosarjassa ja varsinkin tällä kaudella meno on ollut vakuuttavaa. Hän pelaa yli piste per peli -tahdilla ja plus-miinus-tilasto näyttää erittäin komeaa lukemaa. Pelitaidoiltaan Power on jo NHL-tasoa, mutta hän pelaa vielä yliopistosarjassa, koska halusi jatkaa opintojaan. Buffalo Sabres varasi nuoren tähden viime kesän varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Hän oli mukana jo miesten MM-kisoissa viime keväänä, kun Kanada juhli maailmanmestaruutta. Isokokoinen pakki esiintyi siellä ikäisekseen kypsästi ja saalisti kymmeneen otteluun kolme syöttöpistettä. Power tulee olemaan tässä turnauksessa suurennuslasin alla ja häneltä odotetaan huippuotteita kaukalossa.