St. Louis Bluesin pakki Niko Mikkola on tehnyt joukkueensa takalinjoilla oivaa jälkeä läpi kauden. Maailmanmestari on paiskonut 35 ottelussa tehot 3+8=11 (+1) ja nyt pakki on noin kuuden maalin sekä 21 pinnan vauhdissa.

Suomalainen on puolustanut Colton Paraykon rinnalla.

– On hauskaa pelata yhdessä saman parin kanssa pidemmän aikaa, koska mitä enemmän pelataan yhteen, sitä varmemmaksi pelaaminen tulee. Tähän mennessä olemme onnistuneet hyvin ja oppineet paljon. Niko on iso kaveri, joka luistelee hyvin ja lukee peliä hyvin, Parayko kehui NHL:n nettisivuilla.

Vireessä on ollut kaksikkokin kokonaisuudessaan.

– He pelaavat vastustajan parhaita ketjua vastaan joka ilta ja tekevät siinä hyvää työtä. He vievät vastustajalta tilat pois, ja saamme heiltä vielä hyökkäystehojakin, päävalmentaja Craig Berube alleviivasi.

Joukkueen leiristä painotettiin sitä, että puolustajien liittyminen hyökkäykseen tilaisuuden tullen kuuluu Bluesin systeemiin.

– Näin olemme tehneet ja tulemme tekemään. Hyökkääminenkin on kaikkien työtä. En oikein tiedä, onko hyökkääminen minulle luontaista, Mikkola arvioi.