Siis mitä ihmettä on tapahtunut? Kultaleijona tuplasi NHL-kauden maali-, syöttö- ja pistesaldonsa helmikuussa – ”Ei ole iskenyt pisteitä onnella”

© Kuva: Getty Images

Noormarkusta jääkiekon miesten ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestariksi ponnistanut Juho Lammikko pelasi NHL:ssä uskomattoman helmikuun. 26-vuotiaan hyökkääjän kuluvan kauden saldo oli ennen tätä kuuta 3+3, mutta helmikuussa se tuplaantui.

Maanantaiyönä syntyi kauden kuudes ja kuukauden kolmas häkki Vancouver Canucksin ottaessa 5-2-voiton NY Rangersista. Nyt tehot 6+6 iskenyt pelaaja vastasi matsin voittomaalista.

Toimittaja Satiar Shahin mukaan Lammikko ei ole iskenyt pisteitä onnella, vaan fiksun pelaamisen myötä. Yön ohjurimaali oli yksi esimerkki tästä.

Toimittaja Rob Williams muistutti, että Lammikko on kerännyt 11 pinnaa luotsi Bruce Bodreaun alaisuudessa 27 pelin aikana. Aiemmin koko uralla hän olin latonut 12 pinnaa 104 ottelussa.

Lammikon edustama Canucks taistelee Tyynenmeren divisioonassa viimeisistä jatkopaikoista. Joukkue on tuossa kuudennella paikalla. Esimerkiksi varmaan pudotuspelipaikkaan, kolmanteen sijaan on matkaa neljä pinnaa.