Tshekin maajoukkueen päävalmentaja Filip Pesan on saanut potkut joukkueen peräsimestä. Hän ehti valmentamaan joukkuetta vajaan kahden vuoden ajan.

44-vuotiaan Pesanin johdolla Tshekki jäi olympialaisissa sijalle yhdeksän, joka on maan historian heikoin arvokisasuoritus. Lisäksi kevään 2021 MM-kisoissa Tshekki putosi puolivälierissä.

Myöskin Pesanin muu valmennustiimi, apuvalmentajat Martin Straka ja Jaroslav Spacek sekä maalivahtivalmentaja Zdenek Orct saivat myöskin lähteä samalla ovenavauksella.

Tshekkiläissivusto Hokej.cz kertoi, että joukkueen GM Petr Nedved etsii parhaillaan uutta valmennustiimiä ja se julkaistaan maaliskuun puolivälissä. Uusi päävalmentaja on tarkoitus kiinnittää kahdeksi ja puoleksi kaudeksi. Nedvedin mukaan tällä hetkellä pestiin on viisi tai kuusi vaihtoehtoa.

Kahden ehdokkaan nimet ovat tällä hetkellä tiedossa. He ovat suomalaisvalmentaja Kari Jalonen sekä tshekkiläinen Miroslav Horava.

– Hän on ehdottomasti yksi ehdokkaista, Nedved vahvisti Tshekin jääkiekkoliiton lehdistötilaisuudessa Jaloseen liittyen.

62-vuotias Jalonen on valmentanut urallaan aiemmin Leijonissa, Liigassa, KHL:ssä sekä Sveitsissä. Jalosella on voimassa sopimus Nuorten Leijonien päävalmentajana ensi kaudesta alkaen.