TPS:n superjunnu Juraj Slafkovsky on ollut olympiajäillä aivan hirvittävässä vedossa, sillä pelaaja johti maalipörssiä viidellä kihauksella perjantaiaamun Suomi-Slovakia-välierän jälkeen.

Nollanelonen on ollut juuri oikeaan aikaan tulikuumaa tavaraa, sillä hyökkääjä varataan NHL:ään tänä vuonna. Jääkiekkotilastoihin erikoistunut Eliteprospects arvelee lähteisiinsä perustuen, että varausnumero voi olla mitä vaan väliltä 2-14.

Pelaajaa on verrattu turnauksen aikana yhteen ruotsalaisen jääkiekon suurimmista.

– Hän muistuttaa Peter Forsbergia, Discoveryn asiantuntija Daniel Rudslätt sanoi olympiaturnauksen tuoksinassa Expressenin mukaan.

Forsberg voitti urallaan käytännössä kaiken – Stanley Cupin kahdesti, olympiakullan kahdesti ja maailmanmestaruuden kahdesti sekä lukuisia henkilökohtaisia palkintoja.

Mutta siis miten slovakialainen muistuttaa 48-vuotiasta ruotsalaislegendaa?

– Hän on vartaloltaan erittäin vahva ja hän kykenee kääntämään vastustajat pois kintereiltään. Hän muistuttaa Forsbergia kaksintaisteluissa, joissa tämä oli fyysisesti vahva. Slafkovsky pystyy luomaan paikkoja.

17-vuotias Kosicen kasvatti on Eliteprospectsin mukaan 192 senttiä pitkä ja 99 kiloa painava. Lauantaina hän voi ottaa uransa isoimman meriitin, olympiapronssin.

Slovakian tie vei pronssimatsiin perjantaiaamuna, kun maa taipui miehekkään ja upean esityksen jälkeen Suomelle välierässä luvuin 0-2.