Pekingin olympiakisat huipentuvat varhain sunnuntaiaamuna Euroopan aikaa pelattavaan miesten jääkiekkofinaaliin.

Ennakkoasetelmat Suomen ja Venäjän olympiakomitean väliseen finaaliin ovat erittäin tasaiset – tai ainakin olivat.

Ruotsalainen vetoyhtiö NordicBet avasi finaalikohteen heti toisen välierän jälkeen ja kertoimet ovat yön ja aamun aikana eläneet siten, että Leijonat on noussut jo niukaksi suosikiksi. Leijonien voitto varsinaisella peliajalla oli tarjolla lauantaina päivällä kertoimella 2,45, kun Venäjän olympiakomitean joukkueelle tarjolla oli kerroin 2,65.

– Kohde avattiin perjantaina tasakertoimilla kummankin voitolle, mutta vaaka on sen jälkeen kallistunut suomalaisten suuntaan. Merkillepantavaa tosin on se, että tasapelikerroin on myös ollut laskusuunnassa eli maailmalla ennakoidaan todella tasaista finaalia, Betsson Groupin Ruotsin maajohtaja Mattias Wennerqvist kertoo yhtiön tiedotteessa.

Myös mestaruuden suhteen – tapahtui ratkaisu sitten varsinaisella peliajalla, jatkoerässä tai voittolaukauskilpailussa – Leijonat on aavistuksen edellä vajaan 1.80 kertoimella, kun venäläiset kirjauttavat kerrointa vähän 1.90:n yli.

Leijonien puolesta puhuu hiukan pidempi valmistautumisaika ja myös se, että venäläiset joutuivat perjantain välierässään aina voittolaukauskilpailuun saakka ja useampikin avainpelaaja urakoi jatkoerässä kolmella kolmea vastaan. Tasaisen ottelun puolesta puhuu myös se, että molemmat maalivahdit Harri Säteri ja Ivan Fedotov ovat olleet todella varmassa vireessä ja kumpikin joukkue voi luottaa viimeiseen lukkoonsa sataprosenttisesti.

Vaikka Leijonat on niukaksi suosikiksi tässä vaiheessa noussut, niin kertoimet elävät koko ajan aina sunnuntain pikkutunneille saakka. Ja lopputulema nähdään sitten sunnuntaina aamunkoitteessa.

Lähde: Betsson Groupin tiedote