Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti nettisivuillaan, että positiivisen koronavirustestituloksen takia erilleen muusta Pekingin olympiajoukkueesta joutunut Marko Anttila on nyt vapautunut eristyksestä.

Vuoden 2019 maailmanmestarikapteeni on päässyt nyt siirtymään kisakylään. Anttila hymyilee Suomen olympiajoukkueen Twitter-tilin päivityksessä peukkua näyttäen.

Olympic Team Finland

@OlympicTeamFI
Long time no see!🥳

Marko Anttila on palannut kisakylään👋

#OlympicTeamFi #PohjoisenTähdet l @leijonat

Kuohuttava tapaus

Jokerien pelaajan eristyksiin joutumisesta nousi kiekko- ja olympiapiireissä melkoinen kohu. Suomen kiekkojoukkue järjesti taannoin infotilaisuuden, ja paikalla puhumassa oli muun muassa lääkäri Maarit Valtonen. Kyse ei Anttilan kohdalla niinkään ollut positiivisesta koronatestituloksesta, vaan korkeista ct-arvoista vanhan tartunnan jäljiltä.

– Anttila on oireeton. Hänen testituloksensa ovat vaihdelleet ennen olympialaisia täysin negatiivisista tuloksista tuloksiin, joissa ct-arvot ovat olleet korkeita. Anttilan karanteenille ei ole minkäänlaisia lääketieteellisiä perusteita, Valtonen kertoi aiemmin tapauksen tuoksinassa.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen latasi kovaa tekstiä Anttilan kohtelusta, ja kommentit levisivät maailmalla kulovalkean tavoin.

– Nämä asiat eivät ole haitanneet kokonaisuutena toistaiseksi tekemistä. Enemmän kyse on siitä, että tässä sorretaan ihmisoikeuksia. Urheilija, joka on terve, ei saa osallistua olympialaisiin, Jalonen linjasi aiemmin.

Jos Anttilan erityksen johonkin kohtaan oli pakko tulla, niin nyt ajoitus oli kenties paras mahdollinen. Suomi avaa olympiaurakkansa torstaina Slovakiaa vastaan.

LUE MYÖS:
Marko Anttilan kohtelu vain pala kakkua – pahamaineiseen eristyshotelliin joutuneilla karmeat olosuhteet: ”Kauhujen yö – sain tiedon, että he ovat tehneet virheen!”