NHL:ssä vuosien 2005 ja 2013 välillä yli 500 ottelua pelanneen puolustaja Ian Whiten ex-vaimo Tess White on avannut CTV-kanavan W5-dokumentissa elämäänsä entisen NHL-tähden aviopuolisona.

Nainen kertoo aviomiehensä ajautuneen peliurallaan pahaan lääkekoukkuun, joka sai alkunsa erään leikkauksen jälkeen.

– Hän oli täysipäiväinen lääkenarkomaani. Menetimme kaiken, talon sekä autot. Lähdin pelkkä vaatekassi selässäni ja jouduin rakentamaan elämäni täysin alusta, Tess White kertaa elämäänsä kipulääkkeiden koukkuun joutuneen ex-miehensä kanssa.

White arvostelee lähes 15-minuuttisessa dokumentissa myös NHL:ää sekä sen pelaajayhdistystä siitä, että ne eivät ex-vaimon mielestä tue tarpeeksi lääkekoukkuun jääneitä pelaajiaan. Kun Ian White lopulta saatiin hoitoon Minnesotaan, tämä karkasi sieltä lähes välittömästi.

– Lääkkeet veivät hänen tilaansa jatkuvasti pahemmaksi ja pahemmaksi. Lopulta painostin häntä kuntoutukseen ja hän oli valmis siihen.

Ex-vaimolle viimeinen pisara oli miehensä kuntoutuksesta saamallaan lomalla ottama lääkkeiden yliannostus.

– Seuraavana aamuna hän kirjautui ulos, käveli paljain jaloin johonkin kellariin ja jatkoi huumeidenkäyttöä. Sitä Iania, jonka tunsin, joka oli aviomieheni ja lastemme isä, ei enää ollut, Tess White kertaa.

White toivoo, että hänen ex-miehensä olisi saanut NHL:ltä ja sen pelaajayhdistykseltä apua paljon aiemmin.

– En syytä ketään siitä, missä Ian on nyt. Ajattelen silti, että mikäli tukea olisi ollut saatavilla aiemmin, saattaisimme olla nyt erilaisessa tilanteessa.

White edusti NHL-urallaan Toronto Maple Leafsiä, Calgary Flamesiä, Carolina Hurricanesia, San Jose Sharksia sekä Detroit Red Wingsiä.