NHL:ssä nähtiin suomalaisvahtien kohtaaminen Edmonton Oilersin ja Nashville Predatorsin välisessä ottelussa. Mikko Koskisen edustama Oilers kaatoi lopulta Juuse Saroksen edustaman Predatorsin voittomaalikilpailun jälkeen loppulukemin 3-2.

Koskinen valittiin ottelun kolmostähdeksi hänen torjuttuaan 28 laukausta. Viime viikkoina paljon rapaa niskaansa saanut Koskinen on nyt voittanut kolme edellistä pelaamaansa ottelua. Ennen tätä joukkueella oli hyvin vaikeaa sen hävitessä 15 edellisestä ottelustaan peräti 13.

Matsissa ykköstähdeksi valittu ja yhden maalin viimeistellyt puolustaja Evan Bouchard ylisti suomalaisvahtia ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Valtavia torjuntoja. Hän on tehnyt niitä meille paljon tällä kaudella, etenkin muutaman viime pelin aikana. Hän on todella pitänyt meidät mukana peleissä ja voittanut niitä meille.

Koskinen on pelannut tällä kaudella 24 ottelua ja voittanut niistä 12. Torjuntaprosentti on tasan 90% ja päästettyjen maalien keskiarvo puolestaan 3,18.

Myös Saros pelasi erinomaisen ottelun. Suomalaisvahti valittiin ottelun kakkostähdeksi hänen torjuttuaan komeat 44 kertaa. Tähdistöotteluunkin valittu Saros on voittanut tämän kauden 37 ottelustaan 20 torjuntaprosentilla 92,7%, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,36.

Ottelun muista suomalaisista Predatorsin Mikael Granlund merkkautti yhden syöttöpisteen. Oilersin Jesse Puljujärvi jäi tehopisteittä.

Edmonton Oilers

@EdmontonOilers
Go hug that massive Finn. #LetsGoOilers