Suomalainen kiekkoväki muistanee Malte Strömwallin parhaiten kaudelta 2018-19, jolloin hän korjasi KooKoon väreissä Liigan pistepörssin voiton.

Suomen pääsarjassa vajaan kahden kauden aikana ihastuttanut hyökkääjä kruunasi pörssivoiton vasta kauden viimeisessä runkosarjapelissä jatkoaikamaalillaan. KooKoo-tykki iski 52 pelissä tehot 30+27=57.

Maaliliekehdintä on jatkunut tuon jälkeenkin, ja esimerkiksi tällä kaudella ruotsalaisella on kasassa 38 KHL:n ottelussa jo saldo 19+13=32. Strömwall edustaa valkovenäläistä Dinamo Minskiä – mutta ei yllättäen maataan olympialaisissa.

Pelaaja kertoi Aftonbladetin mukaan, ettei hän ole saanut maajoukkueen päästä minkään valtakunnan yhteydenottoa.

– Tämä on todella ikävää. Uskoin saavani kutsun mukaan ajatellessani minun tätä kautta. Olen tehnyt maaleja paljon ja pelannut hyvällä tasolla todella kovatasoisessa sarjassa, valkovenäläisjoukkueen maalilinko manasi.

Ulos jäi muutama muukin nimimies: Jakob Lilja, Philip Holm, Emil Pettersson ja Oscar Lindberg ovat esimerkkejä kisakoneesta rannalle jääneistä nimistä.

– Minulla ei ole oikeastaan ​​mitään sanottavaa, mutta olen hyvin yllättynyt, Lindberg oli viestittänyt.