Kiekkolupaus Wiljami Myllylä, 20, kertoi poikkeuksellisen avoimesti alkoholiongelmastaan Aleksi Valavuoren Valavuori LIVE -keskusteluohjelmassa. Wiljami on hiihtäjälegenda Mika Myllylän poika.

Wilja Myllylä on ollut raitis viime marraskuusta asti. Raitistumispäätöstä kuitenkin edelsi pitkään jatkunut alamäki, joka johti pohjalle.

– Kun esimerkiksi ekoja treenejä jäi välistä juomisen takia, minut ohjattiin hoitoon Oulun Avominneen, mutta ei sitä silloinkaan hiffannut. Ajattelin, etten ole alkoholisti, ei tämä ole sairaus. Kun lähdin sieltä pois, menin heti ryyppäämään. En ollut itse valmis auttamaan itseäni. En ollut tarpeeksi pohjalla, Myllylä kertoi.

Myllylä on ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia, ja hänet nähtiinkin useaan kertaan Suomen eri nuorisomaajoukkueissa. Hän on myös pelannut HIFK:n A-nuorissa, ja pääsi maistamaan Liiga-kiekkoakin helsinkiläisseuran riveissä yhden ottelun verran. Hän sai HIFK:sta kuitenkin potkut, jonka jälkeen hän siirtyi Lukkoon.

– IFK:sta heittivät menemään juuri alkoholinkäytön takia. Sama oli nyt Raumalla, olin syksyn nuorten SM-sarjassa. Oltiin sovittu kaikki säännöt, että yhdestä lähdet. Totta kai se viikonloppu venähti. Ei pysynyt hanskassa. En saapunut maanantaina treeneihin. Ihan oikean ratkaisun tekivät, Myllylä kommentoi.

Myllylän juominen oli saavuttanut jo sen pisteen, että juhliminen ja hauskuus olivat kaukana.

– Mun kohdalla on mennyt niin syvälle se juttu, että pystyy miettimään, mihin vaikka se viikon ryyppyputki sitten johtaa. Rahat on mennyt, kaikki on mennyt ja paskaisissa vaatteissa kuljetaan tuolla kylillä. Eihän se hauskaa ole, Myllylä kertoi.

Lukosta saatujen potkujen jälkeen Myllylä on pelannut Kokkolan Hermeksessä. Kuudessa A-nuorten SM-liigaottelussa hän on iskenyt tehot 3+4=7. Raitistyneen Myllylän tähtäin on pelata ensi kaudellakin Mestistä ja joskus vielä taas Liigassa.