NHL:ssä hyvään liitoon päässeiden NY Rangersin ja Los Angeles Kingsin kohtaamisessa kuohahti yöllä. Rangers voitti matsin voittomaalikisan päätteeksi 3-2, mutta tulos jäi tällä erää sivuseikaksi.

Esille nousi tapaus, jossa vieraskiertueen toisen ottelunsa pelanneen Kingsin Brendan Lemieux niittasi Ryan Lindgrenin kovalla laitataklauksella pihviksi. Taklaaja lensi pellolle, taklattu sai tilanteessa poikittaisesta mailasta kakkosen. Hän hermostui totaalisesti.

Tapauksessa kiusallisinta oli se, että Lemieux pelasi vanhassa kotihallissaan. Hän edusti Rangersia kausina 2018-21 siirtyen Kingsiin kesken viime kauden. Yhdysvaltalaisen maanmies Lindgren on pelannut Rangersissa sesongista 2018-19 alkaen.

Lemieux on kiekon seuraajille tuttu nimi. Kingsille tällä kaudella seitsemän maalia niitannut hyökkääjä on Claude Lemieuxin poika. Isä voitti neljä Stanley Cupia ja pelejä tarunhohtoisessa kertyi vyölle lähes 1 500 kappaletta.

Hän lopetti uransa kauteen 2008-09 ollen pelaamatta ennen tätä sesongin 2004-08.

Rangers ja Kings ovat taalaliigassa hyvissä asetelmissa. Ensiksi mainittu on kerännyt idän porukoista pinnoja kolmanneksi eniten ja jälkimmäinen lännessä seitsemänneksi eniten.