Buffalo Sabresin maalille täksi kaudeksi murtautunut Ukko-Pekka Luukkonen on ollut tontillaan erinomaisessa tikissä. Nuorten kaksinkertainen maailmanmestari on torjunut NHL:n alakertaan vajonneen Sabresin maalilla seitsemässä ottelussa 92,7 prosentin varmuudella.

22-vuotiaan pelaajan tulevaisuus vaikuttaa valoisalta. Hän on Sabresin 2. kierroksen varaus kesältä 2017, mutta nykyinen pahvi loppuu tähän kauteen. Se pakottaa pelaajan vetämään ylärajoilla näyttöjen takia.

Sabresin Alex Tuch antoi joukkuekaveristaan kovan arvion taalaliigan nettisivuilla.

– Rehellisesti sanottuna Luukkonen on yksi tasaisimmista tuon ikäisistä maalivahdeista, joita olen nähnyt. Liigassa on monia suomalaistorjujia, mutta noin tasaiset otteet tuon ikäisenä on jotain poikkeuksellista. Lisäksi hänen kilpailuhenkisyytensä on tehnyt minuun vaikutuksen.

Suomalaismolari on vaikuttanut pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa kaudesta 2018-19 lähtien lukuun ottamatta viime kauden TPS-visiittiä.