Montreal Canadiensilta on mennyt oikeastaan kaikki reisille NHL:ssä tällä sesongilla. Vielä viime kaudella Stanley Cupin finaaleissa pelannut ja kolmen voiton päähän mestaruudesta päässyt Habs on koko sarjan viimeisenä.

Montreal on kerännyt 42 ottelusta vain seitsemän suoraa voittoa ja 23 pinnaa. Oma reppu on helissyt 159 kertaa, eli 3,7 kertaa matsia kohden. Se on hämmästyttävän iso lukema.

Canadiensin ongelmiin tarttui myös Stats Centre -niminen Twitter-tili. Joukkue on päästänyt sen mukaan kauden 42 ensimmäisessä pelissä peräti 24 matsissa vähintään neljä maalia.

Tuo ottelumäärä oli viidenneksi eniten vähintään neljän takaiskun pelejä taalaliigassa 25 viimeisen vuoden aikana. ”Parempaan”, tai siis huonompaan ovat kyenneet vain Atlanta Thrashers, Ottawa Senators, St. Louis Blues ja Detroit Red Wings – näistä Senators ja Red Wings ihan lähivuosina.

StatsCentre

@StatsCentre
While offence has been lacking for the #Canadiens in 2021-22, defence has been even more of a concern as their 5-4 loss to the Ducks Thursday marked their 24th game of 4+ goals against this season already- good for a tie of 5th on this list of poor defensive teams through 42 gms

Viime yönä tuli nassuun Anaheim Ducksilta luvuin 4-5.

– Onhan tämä ollut vaikea kausi. Haluamme rakentaa sen päälle, mitä olemme tehneet hyvin. Joukkue osoitti luonnetta ja sydäntä. Olipa tilanne sitten 1-4 tai 2-5, emme luovuttaneet vaan loimme uskoa, Habs-pelaaja Jake Evans huokasi NHL:n nettisivuilla.

Montrealia ei siivittänyt voittoon edes kotiin palaaminen. Joukkue oli esiintynyt viimeksi kotijäällään joulun alla ja nyt kotipyhätössä se pelaa seuraavat seitsemän ottelua.