Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Evan Rodrigues onnistui tulittamaan sunnuntaina San Jose Sharksia vastaan NHL-uransa ensimmäisen hattutempun.

28-vuotiaasta alempien ketjujen jyrästä on paljastunut tällä kaudella melkoinen pistelinko NHL-kaukaloihin.

Rodrigues on tehnyt tällä kaudella 31 ottelussa upeat 13 maalia ja 26 tehopistettä. Näillä luvuilla irtoaa Penguinsin sisäisen maali -ja pistepörssin toinen sija heti Jake Guentzelin jälkeen.

Rodrigues on murskaamassa helposti aiemmat maali -ja piste-ennätyksensä NHL:ssä. 180-senttinen hyökkääjä teki ennätyskaudellaan 2018-19 Buffalo Sabresin riveissä (74 ottelussa) yhdeksän maalia ja 29 tehopistettä.

The Athletic -sivuston Penguinsin asiantuntija Josh Yohe näkee Rodriguesissa potentiaalisen seuraavan tähtipelaajan.

– Rodrigues ei vaikuta pelkältä tähdenlennolta. Hänellä on hyvä laukaus sekä aitoa luovuutta hyökkäyspeliin. En tiedä pystyykö hän pitämään tämän pistetahdin, mutta entä jos hän kykeneekin siihen? Hänen rakettimainen nousunsa on ollut Pengunsille jättimäinen asia. Mestaruuden voittamiseen tarvitaan laajuutta hyökkäykseen, eikä tätä kehitystä Penguinsissa osattu todellakaan odottaa, Yohe analysoi.