St. Louis Bluesin ja sen maailmanmestaripakki Niko Mikkolan peli Calgary Flamesia ei mennyt tiistaiyönä ihan putkeen. Flames voitti peräti 7-1 ja suomalaisen tehotilastoon kirjattiin järkyttävä lukema -5.

Kun Calgary teki maaleistaan ylivoimalla kaksi, oli Mikkola askissa joka ikisen tasakentällisin syntyneen häkin aikana. Tuo -5 kirjattiin tehotilastoon vain vajaan 12 minuutin peliajalla.

Flamesin voittomaalia edelsi Mikkolan heikko avaussyöttö, jonka toki joukkuekaverit olisivat parempana päivänä voineet saada haltuun. Toisen erän lopulla Calgary mätti kolme maalia viidessä minuutissa.

Näistä pelin neljännessä Mikkola ei saanut pidettyä omaa miestä maalin edessä kurissa ja Blake Coleman suti kiekon häkkiin.

20 vaihtoa pelannutta Mikkolaa ei kuitenkaan auta syyttää yksin – missään nimessä. Viimeisen kaksikymppisen aikana Bluesin tolppien välissä torjui Ville Husso antautumatta kertaakaan. Jordan Binningtonin osalta kaksi ensimmäistä kaksikymppistä eivät menneet siis aivan lapaan.

– Mikkolalla oli raskas ilta, kuten monella muullakin äijällä, suomalaisen päätöserään penkittänyt päävalmentaja Craig Berube oli sanonut Jeremy Rutherfordin mukaan.

Jeremy Rutherford

@jprutherford
Berube says he decided to sit Mikkola in the third period, saying he was having a tough night.

"He's fine (health wise)," Berube said. #stlblues

Bluesin vuoden 2015 viidennen kierroksen 127. varaus on pelannut aiemmin mainiota kautta. Hänen saldo oli ennen viime yötä 26 ottelussa 3+3 ja -1.