NHL-pelaajien lääkeriippuvuus on jättimäinen ongelma. Tästä elävä esimerkki on Ian White, jonka tarinasta TSN julkaisi dokumentin tämän ex-vaimon näkökulmasta.

White on yli 500 ottelua NHL:ssä pelannut puolustaja, joka joutui pelaamaan vuodesta toiseen vailla varmuutta pitkän tähtäimen toimeentulosta. Pisimmillään yhden kolme- ja yhden kaksivuotisen sopimuksen saanut pienikokoinen puolustaja taisteli itsensä pelikuntoon rajussakin kunnossa kipulääkkeiden avulla.

Pahin loukkaantuminen tuli Detroit Red Wingsin paidassa, kun oman maalivahdin luistin leikkasi polven läheisyyteen niin syvän haavan, että luu näkyi paljaana. Tämän seurauksena lääkäri määräsi hänelle opioideja, jotka ovat äärimmäisen vahvoja ja riippuvuutta aiheuttavia lääkkeitä. Näihin White jäi monen NHL-pelaajan tapaan pahasti koukkuun.

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA ei pahemmin asiassa auttanut. Se järjesti Whitelle vieroitushoidon, josta 178-senttinen kanadalainen luikki saman tien karkuun. Tämän jälkeen NHLPA ei ollut missään yhteydessä tämän kotiin vuosikausiin.

Toisen, itse järjestetyn vieroitushoidon jälkeen Whitella tuli lääkkeiden yliannostus, jonka seurauksena hän miltei kuoli vaimonsa käsiin. Silloinen vaimo Tess White suoritti paineluelvytystä yhdeksän minuuttia, kunnes mies haettiin sairaalaan, josta hän sitten karkasi jo seuraavana päivänä kotiinsa päihteiden perässä.

Seitsemän vuotta ensimmäisen vieroitushoidon jälkeen White vietti osan öistä kaduilla, sillä NHL-uran päättyessä rahaa ei vain ollut. Silloin Tess oli yhteydessä NHLPA:han, joka soitti tuon jälkeen ensimmäistä kertaa sitten tuon kyseisen vieroitusajan ja järjesti perheelliselle miehelle huoneen hotellista. Tessin mukaan NHLPA tiesi Whiten tilanteesta jo kaksi viikkoa ennen yhteydenottoa.

Pariskunta on nykyisin eronnut, koska Tess uskoo menettäneensä sen miehen, jonka kanssa hän aikanaan meni naimisiin. White pelaa nykyään kuuden kauden tauon jälkeen pohjoisamerikkalaisessa FPHL-nimisessä alasarjassa.