Kaksi syöttöä, upea tehotilasto – nuorten kultaleijona murtautunut NHL:ään vakuuttavasti: ”Paljon parempi ammattipelaaja”

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin suomalaispakki Urho Vaakanaisen kaksi ensimmäistä tämän kauden NHL-peliä ovat taittuneet mainiosti. Reilut 16 ja vajaat 17 minuuttia Bruinsin takalinjoilla luutinut pelaaja on saalistanut kummassakin pelissä syöttöpisteen.

Ja mikä kenties tärkeintä, tehotilasto näyttää lukemaa +3.

Jalat pitää kuitenkin pitää maassa, ja sitä painotti eräässä NHL:n nettisivujen jutussa myös joukkueen päävalmentaja Bruce Cassidy.

– Hän pelasi edellisessä ottelussa hyvin, mutta nyt hänen pitää pelata hyviä pelejä putkeen. Tarkkailemme häntä koko ajan, luotsi painotti alkuviikosta.

Cassidyllä ei ole joensuulaiskasvatista paljoa tietoa, ja se on toki luonnollista. Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut suurimman osan kaudesta AHL:ää Providence Bruinsin väreissä – 23 ottelua pistein 1+7.

– Providencesta kuitenkin kantautuu toisen käden tietoa siitä, miten paljon parempi ammattipelaaja hänestä on tullut. Hän valmistautuu, suorittaa tasaisella tasolla illasta toiseen ja on valmis pelaamaan.

– Monet pelaajat joutuvat käymään läpi samanlaisen prosessin.

Boston on itäisen konferenssin joukkueita vertailtaessa sarjan kahdeksanneksi paras. Kuun loppuun asti jatkuvan kotiotteluputken pian aloittavan Bruinsin kausi jatkuu torstaiyönä Montreal Canadiensia vastaan.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.