Kiekkolegenda Joe Thornton, pelasi viime yönä ensimmäisen ottelunsa San Jose Sharksia vastaan sen jälkeen, kun hän lähti seurasta toissa kaudella. Ottelu oli melkoinen kiekkotrilleri, sillä Florida Panthers nousi kolmannen erän aikana kahden maalin kuopasta tasoihin ja lopulta 5-4 jatkoaikavoittoon.

Samalla Thornton teki todella erikoisen NHL-ennätyksen. Kyseessä oli koko NHL-historian pisin aika yhtä seuraa vastaan pelatuissa peleissä. Ennen viime yötä Thornton oli pelannut San Josea vastaan viimeksi 18 vuotta ja 84 päivää sitten, kun hän edusti Boston Bruinsia.

Aiemmin ennätystä piti nimissään Moe Roberts. Hänellä oli taukoa 18 vuotta ja 13 päivää Detroit Red Wingsiä vastaan pelatuissa peleissä.

42-vuotias Thornton lähestyy kovaa vauhtia eläkeikää, ja hidastuminen on tällä kaudella näkynyt pehmeäkätisen sentterin otteissa. Hän on iskenyt kauden 23 matsissa tehot 4+2=6.

Tiesitkö? Elisa Viihde Viaplay näyttää suorina lähetyksinä kaikki tämän kauden NHL-ottelut.

NHL Public Relations

@PR_NHL
For the first time in over 18 years and this time as a member of the @FlaPanthers, Joe Thornton is facing the @SanJoseSharks – the team which he sits second all-time in scoring (251-804—1,055 in 1,104 GP).

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…