HIFK haki lauantaina komean 7-3-vierasryöstön SaiPasta Lappeenrannasta. Joukkueen tehokkain pelaaja ottelussa oli 28-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja Jordan Schmaltz, joka latoi taululle peräti viisi tehopistettä (1+4).

Puolustajan paikalta moiset tehopisteet eivät ole aivan arkipäivää Liigassa. Schmaltzista tulikin HIFK:n seurahistorian viides puolustaja, joka on tehnyt vähintään viisi pistettä yhteen runkosarjaotteluun. Pertti Lehtonen on ainoa, joka onnistui aikanaan tekemään kuusi tehopistettä yhteen matsiin.

Lisäksi toimittaja Miika Arponen osasi kertoa Twitterissä, että ennen Schmaltzia vain kolme muuta puolustajaa on tehnyt viisi pistettä yhteen otteluun Liigassa 2000-luvulla. He ovat Valtteri Kemiläinen, Erik Karlsson sekä Toni Söderholm.

Miika Arponen

@MiikaArponen
Valtteri Kemiläinen viime helmikuussa 1+4. Sitä edellinen Erik Karlsson samat 1+4 työsulkukaudella. Sitä edellinen Toni Söderholm 2+3 tammikuussa 2004. Siinä kaikki tällä vuosituhannella. Ei kovin yleistä.

Yksi Schmaltzin syötöistä oli komea tarjoilu täyteen vauhtiin Eetu Koivistoiselle, joka pääsi purhehtimaan yksin läpi ja ujuttamaan kiekon rystyltä häkkiin. Maalin jälkeen Koivistoinen suuntasi asianmukaiset kiitoksensa kohti Schmaltzia. Näet videon maalista alempaa jutusta tai tästä.

Ensimmäistä kauttaan HIFK:ssa kiekkoileva Schmaltz on paukuttanut kauden 38 otteluun tehopisteet 7+19=26. Hän nousi tehoiltansa myötä Liigan puolustajien pistepörssin jaetulle kärkipaikalle Kärppien Topi Niemelän kanssa. Molemmilla pakeilla on kasassa täysin samat tehopisteet, mutta Niemelällä on kolme ottelua vähemmän pelattuna.

Liiga

@smliiga
HIFK:n Jordan Schmaltz oli lauantain Liiga-kierroksen hahmoja, kun helsinkiläiset hakivat vierasvoiton SaiPasta. Schmaltzista tuli kautta aikojen viides HIFK-puolustaja, joka on tehnyt vähintään viisi pistettä yhdessä runkosarjaottelussa.
#Liiga #HIFK

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Schmaltz (@J_Swish24) -> Koivistoinen(@eetu13) ja kiitokset perään.

Jordan Schmaltzille VIIDEN tehopisteen ilta (1+4) 🔥

#HIFK #Liiga