Tshekin pääsarjaan HK Hradec Kraloven joukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt suomalaisvahti Henri Kiviaho pelaa parhaillaan todella hienoa kautta.

27-vuotias veskari on pelannut tällä kaudella 18 ottelua joukkueensa maalinsuulla. Torjuntaprosentti noissa otteluissa on jo peräti 92,8% ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,87. Hän on napannut jo 13 voittoa ja pelannut myös kaksi nollapeliä.

Koko sarjankin mittapuulla miehen tilastot ovat erittäin komeaa luettavaa. Jos laskuista jätetään pois ne maalivahdit, jotka ovat pelanneet vain muutaman ottelun, Kiviahon torjuntaprosentti on koko sarjan paras. Päästettyjen maalien keskiarvo on puolestaan toiseksi paras.

Kiviahon kanssa vastuun joukkueen maalilla on jakanut todella tasaisesti tshekkivahti Stepan Lukes. Kiviahon tapaan myös Lukesin tilillä on 18 pelattua ottelua ja niistä 13 voittoa (91,5%, 2,22).

Viime kausi sujui Kiviahon osalta Slovakiassa. Hän pelasi HC Nove Zamkyn joukkueessa 43 ottelua tilastoin 91,5% ja 2,60.

Liiga-urallaan Kiviaho on pelannut 71 ottelua. Hänet on nähty KalPan, Ilveksen ja Ässien riveissä. Suomessa hän pelasi viimeksi kaudella 2019-2020, mutta silloin kausi sujui pääasiassa Mestiksessä IPK:ssa.