Boston Bruinsin Tuukka Raskin paluu NHL-kaukaloihin ei välttämättä ole ollut sellainen, mitä iso yleisö ehkä uskalsi odottaa. Savonlinnalainen on pelannut neljä ottelua, joista on irronnut kaksi voittoa.

Se on ihan kelvollinen saldo, mutta.

Torjuntaprosentti näyttää kurjaa lukemaa 84,4, päästettyjen maalien keskiarvo on sekin Raskin tasolle kaikkea muuta kuin hyvä 4,29.

Tiistaiyönä lunta tuli tupaan Anaheim Ducks -pelissä, jossa Boston taipui 3-5-tappioon. Raskin tilille kirjattiin 22 torjuntaa 27 kudista.

Bruins Dailyn Tim Rosenthal oli kirjoittanut juttuunsa, että Rask ei ole sillä tasolla, millä hänen pitäisi.

– Adrenaliini kannatteli häntä kauden ensimmäisessä pelissä parisen viikkoa sitten taantuvaa Philadelphia Flyersiä vastaan. Mutta Rask tuskin on näyttänyt ”vanhalta Tuukalta” kolmessa startissa sen jälkeen, toimittaja väritti.

Väite perustui mitä ilmeisemmin Bruins-luotsi Bruce Cassidyn sanoihin:

– Hän tarvitsee startteja enemmän. Meidän on sen jälkeen arvioitava tulevaisuuden suuntaviivoja, eikö vaan?

Luotsin lisäksi Rask oli lähteen mukaan itsekin kyseenalaistanut itseään.

– Ilmeisesti en ole ollut riittävän hyvä.

Huutelu ja arvostelu etenkin sivusta on helppoa, mutta toisaalta on hyvä muistaa yksi fakta. Ei Rask kieltämättä ole ollut sillä tasolla, millä hänet parhaimmillaan on totuttu näkemään.

Boston on tappiosta huolimatta ihan hyvissä asetelmissa, ja itäisen konferenssin vertailussa se on kerännyt pisteitä kahdeksanneksi eniten.