Liigan pistepörssin kaudella 2018-19 pistein 30+27=57 voittanut ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall masensi Jokerit sunnuntaina KHL:ssä. Valkovenäläisen Dinamo Minskin ykkösketjun oikea laituri latoi helsinkiläisten reppuun kolme maalia.

Kypärätempun osumista kaikki näkivät päivänvalonsa ylivoimalla toisessa ja kolmannessa erässä. Häkit syntyivät vain noin 20 minuutin sisällä toisistaan.

Strömwall oli iskenyt ennen sunnuntaita 30 pelissä mainiot tehot 15+13=28, ja nyt pistelingon tahti on tasan pinna per ottelu.

Jokereille maalasivat Nicklas Jensen, Teemu Turunen ja Henri Ikonen. Kavennus-, tasoitus- ja kavennusmaali eivät riittäneet voittoon, ja 3-5-tappion takia helsinkiläiset putosivat läntisen konferenssin kärjestä kolmanneksi. Dynamo Moskova nousi piikkiin ja SKA Pietari kakkoseksi.

Helsinkiläiset pelaavat vielä ennen joulua kaksi ottelua kotona. TsSKA Moskova saapuu Helsinkiin 20. joulukuuta, Minsk tekee vastavierailun puolestaan 22. päivä.