Buffalo Sabresin maalille murtautuneen Ukko-Pekka Luukkosen kollega Malcolm Subban venytti lauantaiyönä sellaiseen koppiin, jota uskaltaa pitää ainakin tällä hetkellä NHL:n sesongin hämmästyttävimpänä torjuntana – olivat muut vaihtoehdot minkälaisia tahansa.

Molari nollasi 2-3-jatkoaikatappioon päättyneessä Pittsburgh Penguins -ottelussa Evan Rodriguesin pelatessaan ilman mailaa niin, että hän otti kumilätkän kiinni räpylällä selkänsä takaa. Torjunta-asento oli kaikkea muuta kuin ihanteellinen tai normaali.

Tilannetta tarkasteltiin videolta, eikä pikkumusta päätynyt maaliin asti. Sportsnetin Youtube-kanava otsikoi klippinsä seivistä sanoin ”kauden torjunta -ehdokas”.

– Yksi kaikkien aikojen torjunnoista!? Sportsnetin toimittaja Caroline Cameron twiittasi.

Sabresin käy Subbania kiittäminen edes yhdestä sarjapisteestä. Kanukki joutui kovaan kiekkosateeseen, kun hyppysiin jäi peräti 45 koppia. Se on maalivahdin uran isoin ottelukohtainen torjuntamäärä.