Liigan syyskausi on paketissa, ja joukkueet viettävät ansaittua joululomaa. Nyt on hyvä aika listata syksyn suurimmat onnistujat. Tässä artikkelissa nostamme esiin Liigan viisi parasta maalivahtia.

5. Daniel Lebedeff, HPK

(10 ottelua, 94,0%, 1,47)

HPK:n maalivahtilupaus Daniel Lebedeffin tilastot olivat Liiga-syksyn ehdottomasti parhaat. Ne ovat erityisen vakuuttavat, kun ottaa huomioon, ettei HPK:n pelaajamateriaali tai etenkään puolustus ole Liigan kärkitasoa. 22-vuotias suomalaisvahti olisi voinut olla listalla korkeammallakin, jos hän olisi pelannut enemmän otteluita.

4. Andrei Karejev, TPS

(26 ottelua, 91,7%, 2,00)

Andrei Karejev on jatkunut siitä, mihin viime kaudella jäi. 27-vuotias venäläinen kykenee parhaimmillaan upeisiin pelastuksiin. Koko TPS:n joukkue selvästi luottaa maalivahtiinsa, mikä näkyy koko joukkueen pelaamisessa. Karejev on antanut joukkueelleen mahdollisuuden voittaa illasta toiseen, ja joulutauolle lähdettäessä TPS onkin sarjan neljäntenä.

3. Emil Larmi, Pelicans

(19 ottelua, 91,8%, 2,16)

Pelicansin maalilla ei ole tällä kaudella ollut aina helppoa pelata, kun lahtelaiset harvemmin dominoivat kiekonhallinnassa. Sen sijaan Pelicans luottaa puolustukseensa ja erinomaiseen maalivahtipeliin. Sitä Emil Larmi on tällä kaudella tarjonnut. Nuorukainen on esittänyt huikeita paraatitorjuntoja, ja pelityyli on muuttunut atleettisempaan suuntaan. Toisinaan ylipelaaminen on kostautunut helppoina maaleina, mutta kokonaisuutena Larmin syyskausi oli erinomainen.

2. Niclas Westerholm, SaiPa

(24 ottelua, 91,3%, 2,27)

Niclas Westerholm on ottanut tällä kaudella huimia kehitysaskeleita. Hänen sopimuksensa kattaa vielä ensi kauden, mutta tätä menoa 24-vuotias suomalainen on vaihtamassa Lappeenrannasta isompiin ympyröihin. Kookas Westerholm on SaiPassa näyttänyt, mihin hän pystyy heikon joukkueen takana. Maajoukkueessa hän puolestaan näytti, että koppi tarttuu myös parhaita eurooppalaisia kiekkoilijoita vastaan.

1. Nick Malik, KooKoo

(18 ottelua, 92,4%, 1,95)

KooKoon nuori tshekkivahti Nick Malik on syksyn suurin yllättäjä. Tämä on hänelle ensimmäinen oikea kausi miesten ammattilaissarjassa, ja jälki on ollut järisyttävää. Malik on ollut suurin yksittäinen syy KooKoon vahvaan alkukauteen. Tätä menoa Marek Malik ei ole jäämässä perheen ainoaksi NHL-pelaajaksi.