NHL:n pistepörssin kolmosena keikkuvan Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin (22+25=47) pistetehtailu taantui ainakin viime yönä joukkueen hävittyä Los Angeles Kingsille lukemin 2-3.

Voittajien ykkösnimi oli uudessa porukassa ensimmäisen voittonsa ottanut maalivahti Garret Sparks. Hän nousi kokoonpanoon AHL-joukkue Ontario Reignistä Calvin Petersenin oltua sivussa.

Miehekkäät 33 koppia ottanut jenkkivahti oli voittanut taalaliigassa edellisen kerran maaliskuussa 2019. Edellinen startti puolestaan myös noilta ajoilta, huhtikuulta 2019. Sparks edusti tuolloin Toronto Maple Leafsia.

– Tämä on ollut pitkä tie takaisin tähän pisteeseen. Petersenin koronaprotokollan hieno puoli oli se, että itse jouduin tilanteeseen, jossa minua tarvittiin. Se on tietysti siistiä ja hauskaa, pelaaja sanaili NHL:n nettisivuilla.

Sparks oli tyly veikko isäntiä kohtaan kovassa paikassa. Kings kipusi kahden maalin takaa rinnalle ja ohi toisen erän lopun ja kolmannen erän aikana. Kuudessa edellisessä matsissa viidesti pisteille yltänyt Kings roikkuu mukana Stanley Cup -kelkassa, ja viimeiseen jatkopaikkaan on matkaa kolme pinnaa.

– Äijät olivat todella iloisia Sparksin puolesta, Kings-luotsi Todd McLellan iloitsi.

Joukkueet ovat tulessa vielä ennen joulua. LA kohtaa jouluaattoaamuna Vegas Golden Knightsin, Caps punnitsee vieraissa Philadelphia Flyersin ja NY Islandersin.