NHL:ään noussut Ukko-Pekka Luukkonen teki tappiossa kaiken voitavan – suomalainen joutui antautumaan täysin poikkeuksellisen osuman edessä

© Kuva: Getty Images

Ensiesiintymisen NHL:ssä tämän kauden osalta saanut Ukko-Pekka Luukkonen teki keskiviikkoyönä kaiken voitavan Buffalo Sabresin eteen. Joukkue hävisi Anaheim Ducksille 0-2 suomalaisen otettua miehekkäät 21 torjuntaa.

Tällä kaudella AHL:ää Rochester Americansissa pelannut suomalainen pelasi tasapainoisen matsin, mutta Sonny Milanon iskemälle avausmaalille hän ei voinut mitään. Osuma oli täysin järjetön, sillä Trevor Zegras nosti pikkumustan Luukkosen maalin yli parhaalle tekosektorille ”ilmaveiviliikettä” muistuttaneella syötöllä.

– Kun pelaajalla on kiekko mailan päällä, sillä voi tehdä silloin melkein mitä vaan. On vaikea odottaa sitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Ei tuollaista usein näe, suomalainen oli sanonut The Athleticin John Voglin mukaan.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari teki taalaliigajäihin ensikosketukset viime kaudella. Kun silloin kumilätkät tarttuivat neljässä pelissä 90,6 prosentin tarkkuudella, on alku tarunhohtoisessa ollut vähintäänkin hyvä.