Muutamia TUTO Hockeyn U20-joukkueen pelaajia on syyllistynyt huumausaineiden väärinkäyttöön.

Turkulaisseura tiedottaa, että se sai aiemmin vihjeen koskien yhden U20-joukkueen pelaajan mahdollista rikosta, mutta myöhemmin poliisien tutkimuksissa selvisi, että asia koski myös muutamaa muutakin pelaajaa.

Kyseisten pelaajien henkilöllisyydet on nyt tiedossa, ja seura alkaa käymään asiaa aluksi läpi puhumalla kyseisten henkilöiden kanssa. Asiasta on kerrottu myös jääkiekkoliitolle.

– Olemme ottaneet ilmi tulleen huumausaineiden käytön hyvin vakavasti ja toimineet asian selvittämiseksi yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Olemme kiitollisia siitä, että saimme vihjeen, jonka avulla saimme mahdollisuuden tarttua tilanteeseen. Toivomme, että kaikki nuorten kanssa työtä tekevät ja heidän elämäänsä seuraavat toimisivat samalla tarkkaavaisuudella. Vain näin toimimalla pystymme yhdessä puuttumaan päihteiden väärinkäyttöön tarpeeksi varhaisessa vaiheessa, mieluiten tietenkin ennaltaehkäisemään sen kokonaan.

– On kuitenkin tärkeää muistaa, että tapahtumaan liittyy ainoastaan pieni osa joukkueesta, ja tilanteen yleistäminen joukkueen tasolle olisi väärin joukkueen muita pelaajia kohtaan. Seurana emme hyväksy huumausaineiden käyttöä missään tilanteessa, toimitusjohtaja Dani Aavinen kommentoi turkulaisseuran sivuilla.