Ruotsin maajoukkue on mokannut pahemman kerran valmistautuessaan olympialaisiin. Jokainen maa on antanut etukäteen 55 nimen listan, josta valitaan lopullinen joukkue. Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv ei nimennyt listallaan Lucas Raymondia, kertoo Aftonbladet.

19-vuotias Raymond on ollut tällä kaudella Ruotsin toiseksi tehokkain NHL-pelaaja. Detroit Red Wingsin laitahyökkääjä on iskenyt 22 NHL-otteluun tehot 9+12=21. Enemmän pisteitä tililleen on kerännyt vain Calgary Flamesin Elias Lindholm.

Nyt Ruotsi yrittää korjata mokaansa. Maajoukkue on pyytänyt kansainväliseltä jääkiekkoliitto IIHF:ltä, että Raymond voitaisiin poikkeusluvalla ottaa mukaan olympialaisiin.
– Olemme tiedustelleet asiasta IIHF:ltä, mutta emme ole saaneet vielä lopullista vastausta, kertoo joukkueenjohtaja Olof Östblom.