Columbus Blue Jackets jäädyttää hyökkääjälegenda Rick Nashin pelinumeron 61 tällä kaudella. Miehen pelipaita nostetaan kattoon lauantaina 5. maaliskuuta 2022.

Nash on ensimmäinen pelaaja Blue Jacketsin historiassa, jolle suodaan kyseinen kunnia.

Blue Jackets varasi aikoinaan Nashin kesän 2002 varaustilaisuuden ykkösnimenä. Hän pelasi seurassa kaikkiaan yhdeksän kautta. Niistä seitsemän viimeisimmän kauden ajan hän kuului joukkueen kapteenistoon ja neljä viimeisintä kautta hän toimi joukkueen kapteenina.

NHL-urallaan Nash pelasi 1 060 ottelua runkosarjassa (437+368=805) ja 89 ottelua pudotuspeleissä (18+28=46). Hän edusti Columbuksen lisäksi New York Rangersia sekä lyhyen pätkän ajan Boston Bruinsia. Kaudella 2017-18 Nash pelasi viimeiset ottelunsa.

37-vuotias kanadalainen palkittiin kertaalleen NHL:n parhaalle maalintekijälle jaettavalla Maurice Richard Trophylla. Maajoukkueurallaan Nash oli voittamassa ennen kaikkea kahta olympiakultaa sekä yhtä MM-kultaa.

CBJ Public Relations

@BlueJacketsPR
NEWS: Blue Jackets to retire Rick Nash’s number 61 prior to game vs. Boston on March 5, 2022. He is the first player in club history to be so honored. #CBJ cbj.co/nash111121
nhl.com

Columbus Blue Jackets to retire Rick Nash's number 61 on Sat, March 5

Club's all-time leading scorer will be the first player in franchise history to have his number retired