Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Lassi Thomson on saanut NHL-uralleen kelpoalun, ainakin Ottawa Senators -luotsi D.J. Smithin mukaan. Pelaaja on puolustanut kolmessa ottelussa saalistaen yhden syöttöpisteen. Tehotilasto tosin näyttää kolmea pakkasastetta.

– Lassi pystyy rakentamaan peliä. Hän pelaa puolustuspäässä intensiivisesti, ja sellaisesta todella pidän, Smith kuvaili taalaliigan nettisivujen mukaan.

Vaikka maalisarake näyttää nollaa, kehui päävalmentaja myös pelaajan hyökkäyspään taitoja. Ei olisi ihme, jos vuoden 2019 ykköskierroksen 19:nnen varauksen maalitili aukeaisi jo lähiaikoina.

– Hyökkäyssiniviivalla hän pelaa pää pystyssä ja ampuu hanakasti. Mielestäni hän pelasi jälleen erittäin hyvin, Smith sanoi viitaten viime viikonlopun erääseen matsiin.

Tamperelaislähtöinen peruspakki on saanut kolmessa pelissä vastuuta parhaimmillaan jopa reilut 22 minuuttia. Tuo peliaika irtosi heti debyytissä tulikuumaa Los Angeles Kingsiä vastaan.

Ennen Sensiin siirtymistä Thomson edusti sen AHL-joukkue Belleville Senatorsia kuudessa ottelussa. Siellä syntyi maali ja syöttöpiste.