NHL-supertähti ylistää debyyttiään odottavaa suomalaista: ”Superälykäs puolustaja!”

© Kuva: Getty Images

New York Islandersin kokoonpanoon torstaina nostettu suomalaispuolustaja Robin Salo pelannee NHL-debyyttinsä viikonloppuna kotiottelussa Calgary Flamesiä vastaan.

Islandersin supertähti Mathew Barzal ylistää seuran kotisivuilla 23-vuotiasta, viime kaudella SHL:ssä hurjaa jälkeä tehnyttä Saloa.

– Hän on superälykäs puolustaja, joka liikkuu jäällä erittäin hyvin. Hänellä on hyvät kädet ja mielestäni myös peliäly on erinomainen. On hauskaa nähdä hänet ylhäällä kanssamme. Toivottavasti hän pääsee kokoonpanoon, Barzal kehaisee.

Pikkuleijonissa MM-kultaa voittanut Salo on luutinut harjoituksissa todellisen NHL-legendan, 44-vuotiaan Zdeno Charan pakkiparina. Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava suomalainen on iskenyt alkukauden 14 AHL-pelissä tehot 2+6=8. Salo nakutti viime kaudella SHL:ssä pelaamissaan 51 runkosarjapelissä huipputehot 6+24=30.