AHL:ää Rochester Americansissa pelaava Ukko-Pekka Luukkonen on ollut lähimenneisyydessä suorastaan brutaalissa pyörityksessä. Suurlupaus on torjunut viimeisen kahdeksan päivän aikana peräti neljässä ottelussa.

Viime viikon loppupuolella tilille tuli kolme matsia neljään päivään ja viime yönä Luukkonen torjui taas 2-3-tappiossa Utica Cometsia vastaan. Luukkoselle tuli tuossa matsissa vain yhdeksän koppia, mutta neljän edellisen pelin kokonaissaldo on 121 torjuntaa – siis kahdeksassa päivässä.

Rochester voitti pelikimarassa kaksi matsia, kun jalkoihin jäivät Cleveland Monsters ja Wilkes-Barre/Scranton. Utican lisäksi Cleveland otti toisessa kohtaamisessa lukua. Tuo peli päättyi 4-0 ja Luukkonen sai NHL:n nettisivuilla isot kehut.

– Tuo oli hitonmoinen ottelu Luukkoselta. Hän teki muutamia aika hulluja torjuntoja, saksalaislupaus John-Jason Peterka ylisti peräti 32 koppia ottanutta suomalaismolaria aiemmin.

– Luukkonen oli fantastinen, varsinkin kun ajattelee, että hän pelasi kolme ottelua neljässä päivässä, Rochesterin päävalmentaja Seth Appert jatkoi.

Nollapeli oli nyt reilut 30 AHL-ottelua pelanneelle nuorten maailmanmestarille ensimmäinen farmissa.

– Toki laitoin kiekon säästöön. Minulla on ne kaikki perheeni kotona Hyvinkäällä, Luukkonen sai viitaten perinteeseen, jonka mukaan pelaajat keräävät kirjahyllyyn esimerkiksi sellaisia kiekkoja, joilla on irronnut vaikka ensimmäinen nollapeli tai syntynyt avausmaali.