Näkökulma: Liigan kriisipesäke näyttää esimerkkiä – näin tulisi toimia jokaisessa seurassa!

© Kuva: Juha Tamminen

Kaksi edellistä otteluaan Liigassa murskalukemin hävinnyt JYP vahvisti valmennustiimiään palkkaamalla Juha Juujärven apuvalmentajaksi Jukka Ahvenjärven valmennustiimiin. Kaikkien muiden liigaseurojen sopisi ottaa mallia jyväskyläläisten ratkaisusta.

JYP kyntää juuri nyt kutakuinkin niin syvällä kuin jääkiekkojoukkue voi kyntää. Kymmenen ottelua peräkkäin hävinnyt joukkue hävisi kaksi edellistä otteluaan maalierolla 16–2. Kukaan olisi tuskin ihmetellyt, vaikka päävalmentaja Ahvenjärvelle olisi näytetty ovea viikon alkajaisiksi.

Valmentajapotkujen sijaan JYP päätyi antamaan konkreettista tukea päävalmentajalleen. Ensimmäistä kauttaan Liigassa pääkäskijänä oleva Ahvenjärvi saa Juujärvestä rinnalleen todellisen valmennuksen ammattilaisen.

Liian moni orastava valmentajaura joko päättyy tai saa kohtalokkaan kolhun, kun joukkue ajautuu tulokasvalmentajan johdolla ensimmäiseen kriisiin.

Juujärvi tuskin on sateentekijä, joka tuo menestyksen Jyväskylään heti tällä kaudella. JYP kuitenkin antaa nyt Ahvenjärvelle tiimeineen aidon mahdollisuuden valmentaa nuorta joukkuetta.

Jos maltti säilyy Jyväskylässä myös jatkossa, on nykyjoukkueen nuorella ja lahjakkaalla rungolla aito mahdollisuus palauttaa uskottavuus jyväskyläläiseen jääkiekkoon.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen