Näkökulma: Kaikkien aikojen kiekkoturnaus on vesittymässä ennen alkuaan – olympialaisissa on NHL:lle liikaa riskejä

© Kuva: Getty Images

NHL saa vetäytyä olympialaisista 10. tammikuuta mennessä. Juuri nyt näyttää valitettavasti siltä, ettei taalaliigan kannata olympiajääkiekkoon osallistua.

Pandemiatilanne kiristyy jälleen. NHL on joutunut siirtämään jo kahden joukkueen otteluita, kun sekä Ottawa Senators että New York Islanders ovat olleet koronavaikeuksissa.

NHL ilmoitti jo aiemmin, että mikäli ottelusiirtoja tulee paljon, saatetaan siirrettyjä pelejä pelata olympialaisia varten suunnitellun tauon aikana.

Sekä pelaajat että omistajat ovat epävarmoja siitä, kannattaako kisoihin osallistua.

Toimittaja Emily Kaplan kertoi Twitterissä, että pelaajia huolestuttaa mahdollinen pitkä karanteeni Kiinassa. Gord Millerin mukaan ihmetystä johtoportaassa herättää tauko juuri silloin, kun lipunmyynti on alkanut jälleen elpyä.

 

Pekingin olympiaturnaus parhailla pelaajilla höystettynä olisi yksi jääkiekkohistorian odotetuimmista. Alati nopeutuvan pelin supertähdet ovat jäällä näyttävämpiä kuin koskaan.

Samat supertähdet myyvät myös NHL-otteluiden liput. Liiga haluaa suojella liiketoimintansa kulmakiviä kaikin mahdollisin keinoin.

Siksi ei pidä yllättyä, jos olympiamitalit ratkaistaan jälleen Euroopassa elantonsa ansaitsevien pelaajien voimin.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen