Maaliennätys rikki: Ilves-pelaaja tehnyt otsikoilta piilossa kovaa tuhoa – näin maajoukkuemies puhuu MM-kotikisoista

© Kuva: Velimatti Lehmusvuori

KOUVOLA. Ilves-pakki Jarkko Parikka on tehnyt otsikoilta piilossa kovaa jälkeä Liigan syksyssä. Maajoukkuepakki on puolustajien maalipörssin kakkonen seitsemällä osumalla, ja maalimäärä on pelaajan yhden kauden ennätys jo nyt.

– Totta kai hyvältä tuntuu, että maaleja tulee. Kaikki otetaan vastaan, vaikka en ylivoimalla mikään maalintekijä olekaan, pelaaja sanoo 4-3-voittoon päättyneen KooKoo-pelin tauottua.

Imatralta Suomen huipulle ponnistanut pelaaja on nähty A-maajoukkueessa tällä ja kolmella viime kaudella. Mikä on Tampereen MM-kotikisojen laita, pyörivätkö ne mielessä?

– No eivät sillein vielä pyöri. Sen näkee keväämmällä, miten asiat ovat. Totta kai, olisihan sinne pääseminen tosi hienoa.

Parikka on latonut tällä kaudella tehot 7+5, ja KooKoota vastaan edellisessä ottelussa syntyi sekä maali että syöttö. Saivatko Hakametsän hyvin viimeiset treenit pakin iskuun lauantaiksi?

– Eipä oikeastaan, ollaan kaukana Hakametsästä. Ei siinä mitään. Mutta hyvin saimme pelin alusta kiinni. Ehkä vähän päästettiin kaveri peliin mukaan. Mutta tyytyväinen kahteen pisteeseen.

– Hakametsä on hyvä paikka, hyvät tilat, vaikka vanha halli onkin. Kaikki puitteet ovat muutenkin kunnossa. Kyllä siellä on ollut hyvä olla. Nyt päästään vielä parempaan paikkaan, mikäs siinä.

Kiekkoihmiset ovat väläytelleet Twitterissä, että Ilves ja paikallisvastustaja Tappara palaisivat Hakametsään vielä joskus jonkinlaisen hegemoniapelin merkeissä.

– Paha sanoa. Ei ole ainakaan ollut mitään sellaista, että olisi sellainen peli.

Ilveksen koneet yskivät alkukaudesta, mutta nyt joukkue on noussut kuuden sakkiin ja vakiinnuttanut paikkansa sieltä. Tamperelaisleirissä ei rakoillut alkukauden vaikeina aikoina.

– Ei rakoillut, kausi on pitkä. Meillä oli yksi heikko hetki, mutta sen jälkeen saimme voittopelin. Sitten se on lähtenyt paremmin. Ollaan opittu.

Vaikeuksissakin on puolensa? Ne kasvattavat?

– Juu, kyllä kyllä.

Sarjataulukko on joidenkin asiantuntijoiden mukaan ensimmäistä kertaa realistinen joulun korvilla, kun ottelumäärät ovat jokaisella isommat.

– On sitä vähän katsottu. Kuuden sakkiin on kyllä paljon tulijoita. On se tosi tasainen. Vaatii joka ilta satalasissa tekemistä, jos siellä meinaa olla.

Toistaiseksi kuuden kärki on repäissyt eroa muihin. Kutossijan Ilveksen ja seiskapaikan Tapparan ero on nyt kuusi pinnaa.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.