Liigan maalipörssin kakkosena 11 maalilla keikkuva ja Leijoniin ensi viikoksi noussut Heikki Liedes on saanut kaudelleen historiallisen kovan alun. KooKoo-hyökkääjän maaliennätys meni rikki aikoja sitten, ja tahti on hurja myös kouvolalaisjoukkueen seurahistoriaa miettiessä.

Kauden 20 ensimmäisessä ottelussa enemmän maaleja KooKoolle on pystynyt tekemään kautta seurahistorian vain neljä pelaajaa. Viimeksi vähintään yhtä kovaan vireeseen ovat kyenneet kaudella 1989-90 13 ja 11 maalia iskeneet Tommi Pohja ja Tero Toivola.

Hyökkääjän virettä kuvastaa sekin, että Lukon väreissä viime kaudella Suomen mestaruutta juhlinut Liedes pisti parin vuoden takaista tykkiä Malte Strömwalliakin paremmaksi. Ruotsalainen avasi sesongin 2018-19 kymmenellä osumalla.

Liedes sai vireestään palkinnon, kun hän pääsee edustamaan ensi viikolla Suomea perinteisessä Karjala-turnauksessa.

Liigassa pelataan perjantaina ottelut HIFK-Sport, JYP-Ässät, Kärpät-KalPa, Lukko-SaiPa ja Pelicans-Tappara.