Toronto Maple Leafs on käyttänyt ison osan palkkakattotilastaan muutamaan tähtipelaajaan. Tulevaisuudessa lukema on vieläkin murheellisempi, kun tähtipuolustaja Morgan Riellyn 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkkainen sopimus astuu ensi kaudella voimaan.

Seuraavaksi jatkosopimuksen tarvitsee maalivahti Jack Campbell. 29-vuotias torjuja on noussut Torontossa uudelle tasolle, joten aivan halpa uusi sopimus ei tule olemaan. Hänen torjuntaprosenttinsa tällä kaudella on ollut 93,9.

NHL-toimittaja Pierre LeBrun arvioi, että Campbellin tuleva sopimus on vuosipalkaltaan jotain 4 ja 5 miljoonan dollarin väliltä. Sopimuksen kesto olisi niin ikään 4-5 vuotta.
– Jos Campbell näyttää sietokykyä ja johtaa Leafsia pudotuspeleissä, se on win-win kummallekin osapuolelle ja kuvittelen, että Leafs taipuilee mielellään palkkakattonsa kanssa järjestääkseen hänelle tilaa, LeBrun kirjoittaa.
Campbellin jatkopahvin myötä Toronton palkkakattotilanne olisi varsin kinkkinen. Sen jälkeen joukkue käyttäisi yli 66 prosenttia palkkakatostaan neljään hyökkääjään, yhteen puolustajaan ja kahteen maalivahtiin. Heidän lisäksi palkkaa pitäisi maksaa ainakin vielä viidelle puolustajalle ja kahdeksalle hyökkääjälle. Rahaa heihin voisi käyttää vain reilut 2,1 miljoonaa per pelaaja.