NHL:n turkulaislähtöinen suomalaislupaus Kaapo Kakko on päässyt taalaliigassa viime päivinä parempaan vireeseen ainakin pisteiden valossa. Vuoden 200 ykköskierroksen kakkosvaraus on summannut neljässä edellisessä matsissa mahtavat viisi (3+2) pinnaa.

Suomalainen on tehnyt vaikutuksen Rangersin apukapteeni, hyökkääjätähti Ryan Stromeen.

– Tehojen merkitys on aina tärkeää, oli kyseessä mikä sarjataso tai urheilulaji tahansa. Ne eivät aina kerro kaikkea, mutta maalittomuus ei ole ikinä helppoa. Kakosta tuntuu varmasti aiempaa paremmalta, ja hänen itseluottamuksensa on kasvanut. Se näkyi viime ottelussakin, kun hän käytti maalintekotilanteessa upeasti malttia ja ampui kiekon sisään hienolla laukauksella, pelaaja kehui NHL:n nettisivujen mukaan.

Kakko on saanut hanansa auki varsin myöhään, sillä nuo viime pelien viisi pinnaa ovat samalla koko kauden ensimmäiset tehot.

– Vaikka hänellä oli vaikeaa alkukaudesta, hän jatkoi kovaa työskentelyä. Nyt täytyy vain pitää kaasu pohjassa ja yrittää pelata entistä paremmin.

NHL:ssä pian 600 ottelua pelanneen kanukin mukaan tärkeää on se, että Kakko haluaa ja uskaltaa pitää kiekkoa itsellään.

– Kun hänellä on aikaa ja tilaa, hän pystyy tekemään maailmanluokan siirtoja. Niitä hän on tehnyt jokaisella sarjatasolla, jossa hän on pelannut aiemmin.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Näin se käy – Roope Hintz maalaili jälleen, Connor McDavidin koko kauden kestänyt pisteputki poikki suomalaisten juhlassa