HIFK tiedotti juuri viime viikolla tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen kanadalaispuolustaja Sam Jardinen kanssa.

Alkukauden Jardine edusti Bratislava Capitalsia, jonka kausi päättyi jo seurassa sattuneiden kuolemantapausten vuoksi. Liigaan siirtyessään Jardine ottaa käyttöönsä pelinumeron 10 kunnianosoituksena Bratislavan edesmenneelle hyökkääjälle Boris Sadeckylle, joka käytti kyseistä pelinumeroa.

– Pelaan nyt täällä numerolla 10 ja olen ajatellut Borisia paljon. Tällaiset tapahtumat saavat ajattelemaan elämää eri lailla, Jardine kommentoi haastattelussa HIFK:n verkkosivuilla.

– Me saimme hyvän alun kaudelle ja meillä oli hyvin yhtenäinen joukkue. Sadeckyn kuolema oli hyvin vaikeaa joukkueelle ja organisaatio teki mielestäni oikean ratkaisun keskeyttäessään kauden. Olisi ollut todella vaikeaa puskea kautta läpi sen jälkeen, Jardine kertoi.

28-vuotias Jardine pelasi Bratislavassa pelinumerolla 21. Hän teki alkukaudella 14 pelaamaansa otteluun pisteet 2+4.