Ahti Oksanen on päässyt huippuiskuun Tshekin pääsarjassa. Viime kauden KooKoon kultakypärä iski HK Hradec Kraloven ja HC Dynamo Pardubicen kuumassa paikalliskamppailussa hattutempun, jonka viimeinen osuma oli hiveltävää katseltavaa.

Ottelu näytti vielä kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua olevan Pardubicen heiniä, mutta epäonnistuneesta rangaistuslaukauksesta huolimatta Oksasen illan toinen one-timerilla tehty osuma ja Kelly Kliman maali ilman maalivahtia toivat vain parin kymmenen kilometrin päässä majailevan vierasjoukkueen tasoihin.

Ottelun ratkaisua haettiin jatkoajalta ja ratkaisijan viitan ylleen puki Oksanen. 28-vuotias suomalainen otti kiekon puolustusalueensa aloituksen jälkeen, kiersi oman maalinsa takaa ja purjehti koko kentän läpi viimeistellen 4-3-voiton joukkueelleen. Maalin näet tästä linkistä.

Oksanen aloitti kautensa nihkeästi, sillä kymmenen ensimmäisen ottelun jälkeen tehopisteitä oli kertynyt vain lukemin 1+2=3. 11 viimeisimmän pelin saldo sen sijaan on 8+7=15. Nyt isokokoinen hyökkääjä on joukkueen sisäisen pistepörssin sekä tehotilaston ykkönen 21 ottelun tilastoilla 9+9=18 ja +16.